לסטודנט:  מידע אישי |  Moodle
למרצה:    מידע אישי |  Moodle |  דוא"ל סגל

פרויקט "רקיע" לבנות בשיתוף צה"ל

בצה"ל גברה בשנים האחרונות הדרישה לכוח אדם איכותי, שישתלב במערך הטכנולוגיה וההיי-טק הצבאי. לחלק מבוגרות בית ספר התיכון, שהן בעלות תעודת בגרות עיונית מלאה, תינתן על ידי הצבא האפשרות לבחור במסלול הכשרה ייחודי, שנקרא: "פרויקט רקיע".

פרויקט רקיע מכשיר בוגרות י"ב לתואר הנדסאי חשמל או הנדסאי אלקטרוניקה או הנדסאי מכונות תוך כדי דחיית השרות. משך הלימודים הינו כשנה וחצי (שלושה סימסטרים מלאים וסימסטר קיץ אחד). המכללות שבהן מתבצע הלימוד נבחרו מראש על ידי האגף לתכנון כוח אדם בצה"ל והנהלת מה"ט (המכון הממשלתי להכשרה בטכנולוגיה ובמדע) והוחלט שהלימודים ייערכו במספר מכללות מובילות בארץ. המכללה המובילה באזור הדרום היא המכללה הטכנולוגית באר שבע שבה מתקיימים הלימודים במסלול הנדסאי אלקטרוניקה.

הלימודים כוללים שיעורים עיוניים ומעבדות רבות. מערכת הלימודים כוללת כ - 34 שעות שבועיות. הדרישות הלימודיות מהמשתתפות בפרויקט הן גבוהות. המשתתפות בפרויקט נדרשות לעמוד בבחינות פנימיות של המכללה ובארבע בחינות ממלכתיות. בסיום הלימודים, נדרשות המשתתפות גם לבצע פרויקט גמר ולהיבחן עליו.

שכר הלימוד ממומן על ידי צה"ל. למצטיינות בלימודים, תינתן על ידי צה"ל הזדמנות להשלמה לתואר בהנדסה.

לאחר הגיוס לצה"ל משובצות המשתתפות בפרויקט "רקיע" במערך הטכני של צה"ל בחילות האוויר, החימוש, הקשר והמודיעין במקצוע אותן הן למדו. בחילות נעשית הכשרה נוספת של המשתתפות. לאחר ההכשרה הצבאית משובצות הבוגרות בתפקידים מגוונים בתחומי הפיתוח, התחזוקה וההדרכה של המערך הטכנולוגי בחילות השונים. בוגרות המסלול, שתתקבלנה לשרות קבע, מתחיבות ל - 18 חודשי שרות. בפועל רק חלק מהבנות אכן משרת בקבע. בוגרות מתאימות תוכלנה להשתלב גם במסלולי קצונה בצה"ל כולל קצונה טכנית.

ההשתלבות במסלול מאפשרת לך לרכוש מקצוע לחיים ולצבור ניסיון במקצוע, כשאת עובדת בתפקיד צבאי מעניין ואיכותי !!! בוגרות המסלול יכולות להשתלב לאחר מכן גם בעבודה בחברות הי-טק אזרחיות.

בפרויקט "רקיע" יכולות להשתתף בנות שהן בעלות תעודת בגרות מלאה והגשת הבקשה יכולה להיעשות עוד לפני קבלת ציוני הבגרות. הקבלה מותנית בעמידה במבחני מיון של צה"ל.

אם ברצונך לקבל מידע נוסף על הפרויקט, יהיה עליך להשתתף בכנס הסברה, בו מועברת ההרצאה באמצעות מנהל פרויקטים מיוחדים במה"ט מר שמעון דוד בו משתתפים גם נציגי החילות ונציגי המכללה . בכנס תוכלי אף להיפגש עם בוגרות רקיע (חיילות) ותלמידות רקיע ולשמוע מהן על הפרוייקט.

יתרונות הפרויקט:

• התלמידות שמתקבלות לפרויקט "רקיע", לומדות 4 סמסטרים רציפים (17 חודש) במכללה.
  • הבוגרות שעומדות בהצלחה בכל המטלות מקבלות תואר הנדסאי.
  • שכר הלימוד ממומן על - ידי הצבא.
  • לאחר הכשרה, משתבצות בוגרות הפרויקט בתפקידים מגוונים בתחומי הפיתוח והתחזוקה של המערך הטכנולוגי בחילות השונים.
  • יחס אישי תמיכה וליווי לאורך כל התוכנית.

קישור  לאתר רקיע של צה"ל  לחץ כאן:

קישור לראיון עם אחת הבוגרות של תוכנית רקיע בתוכניות אירוח בערוץ 10-  לחץ כאן

Rakia1.jpg

הנדסת חשמל |  אלקטרוניקה |  מכונות |  קירור ומיזוג אוויר |  כימיה |  תוכנה |  תעשייה וניהול |  אדריכלות ועיצוב פנים |  הנדסה אזרחית - בנין  |  תקשורת חזותית
המכללה הטכנולוגית (ע"ר) באר-שבע ©