סיפורי הצלחה

סיפורי הצלחה

רועי רוימי

"לפני שהגעתי ללימודים במכללה הטכנולוגית, השתחררתי מהצבא, עשיתי עבודה מועדפת, נתקלתי ברשתות בתוכנית 'עתידאים' בשיתוף 'אלביט', נרשמתי אליה, עברתי את כל התהליך והתקבלתי. אני יכול להגיד שהתהליך היה באמת מצוין, כי המעטפת הייתה רחבה מכל הבחינות. זאת אומרת שאם רצינו תגבורים, נתנו לנו תגבורים. עזרו לנו באמת בכל בקשה שהעלינו. המעטפת הזאת הייתה באמת משמעותית, ונתנו לנו באמת את הכל".

איך היו הלימודים במכללה?

"אנחנו למדנו בתקופה של ה'זום'. אז היו הרבה קשיים, כי היה צריך משמעת עצמית גדולה ולהתחבר וללמוד דרך הבית. הכל כמעט היה ב'זום'. רק בשבועיים הראשונים, למדנו במכללה, ואז עברנו ל'זום'. ההתנסות המעשית שעשינו במפעל היא משהו שבאמת עזר, כי אחרי שסיימנו את הלימודים במכללה, הגענו למקום שאנחנו מכירים; לא ישר זרקו אותנו למים העמוקים, אלא נתנו לנו להתנסות בכל מיני מוצרים שיש במפעל, הכירו לנו את המפעל, וכשהגענו לעבודה כבר הכרנו את כל הצוות, וידענו למה אנחנו באים וגם אם זה מתאים לנו; בסופו של דבר, אתה יכול גם לא לאהוב את העבודה. ההתנסות המעשית זה משהו שבאמת עזר לנו להבין לאן אנחנו נכנסים ושזה מעניין אותי. ללמוד אלקטרוניקה זה סבבה והכל, אבל לעבודה אתה לא יודע לאן אתה נכנס. עולם האלקטרוניקה הוא עולם גדול".

רועי (26) מוסיף: "הבנו שאנחנו נכנסים למקום שבאמת אתה לומד בו אלקטרוניקה טהורה; אתה לומד על הרכיבים. אתה לומד על ציוד הבדיקה המתקדם. אתה לומד הכל, בהתמחות בתקשורת. זאת אומרת שאם אתה רוצה ללכת ללמוד אלקטרוניקה ברמה גבוהה, 'אלביט' זה המקום בשבילך, אם אתה רוצה להמשיך בעולם הזה. אני יכול למלא כמה תפקידים במפעל. הספקתי בשנתיים וחצי האלה, לעבוד על רוב העמדות שיש במפעל. עבדתי על פרויקט מסוים בתקופה של שנה פלוס, אבל בשעות הנוספות אחרי שסיימתי את מה שהייתי אמור לעשות, בהמשך היום עברתי לעמדה אחרת כדי לתגבר מוצרים אחרים במפעל. משתדלים להכשיר אותנו על כל העמדות, כדי שנדע להכיר הכל".

ומהן התוכניות המקצועיות שלך לעתיד?

"כרגע, ירדתי למשרת סטודנט ב'אלביט', ואני לומד הנדסת חשמל שנה א' ב'סמי שמעון'. השאיפה שלי לעתיד היא להיות מהנדס חשמל ואלקטרוניקה".

שי נגל

"אני בן 38, והייתי בין המבוגרים בכיתה. לפני שהגעתי לפרויקט 'עתידאים' בשיתוף חברת 'אלביט', סיימתי לימודים בתיכון 'זינמן' דימונה, והייתי שבע שנים בצה"ל כטכנאי בחיל התקשוב; זה היה הבסיס המקצועי שלי. לאחר שהשתחררתי מהצבא, עבדתי כטכנאי תקשורת נתונים ואלקטרוניקה, גם בתעשיות ביטחוניות. בשלב מסוים, הבנתי שכל ההסמכות והתעודות שקיבלתי מצה"ל לא מספיקות כדי להגיע למשרות בכירות, והחלטתי לעשות תואר הנדסאי. ברגע שקיבלתי את הדיפלומה, אפשרויות התעסוקה שלי התרחבו".

  • איך הגעת לפרויקט "עתידאים"?

"ראיתי פרסום על התוכנית, וזה עניין אותי, גם כי אני בא מעולם האלקטרוניקה, יש לי חוש טכני, ותמיד התעסקתי באלקטרוניקה, אבל אף פעם לא הייתה לי הדיפלומה. 'אלביט' בנו במכללה קורסים במיוחד בשבילנו, כדי שיתאימו לנו כמו חליפה. וזה ידע מאוד קריטי ובסיסי וחשוב לתפקיד שאנחנו עושים במפעל. הם ייעדו אותנו לאיזשהו תפקיד במקצוע מאוד מאוד ספציפי, שמהיום שסיימתי את הלימודים באוקטובר 2021 אני נמצא בו, אם כי כיום אני ברמה מקצועית הרבה יותר גבוהה. בינתיים, אני נמצא באותו תפקיד במפעל, אבל השאיפות הן כן לצמוח וכן לקבל תפקידים אחרים".

למרות גילו המתקדם יחסית, השקיע שי מאוד בלימודים במכללה, והוא מדגיש ש"החוויה הלימודית הייתה די חיובית. יש לי רק דברים טובים להגיד על המכללה, הרבה בזכות פרויקט 'עתידאים'. קיבלנו קצת יותר תגבורים, תשומת לב ותמיכה מאשר מקבלים במקומות אחרים. על אף שהייתי בין הבולטים בכיתה, בטופ 3, היה לי מאוד קשה בלימודים; כל יום, ישבתי ולמדתי בין 12 ל-14 שעות! לחברים שלי זה בא הרבה יותר בקלות. היה לי קשה לעצור הכל לשנתיים ולסגל מיומנויות חדשות. זה משהו שבדיעבד הייתי צריך לעשות קצת יותר מוקדם בחיים".

  • האם תרצה להמשיך ללמוד לתארים שונים?

"אני מתלבט עכשיו אם ללמוד בטכנולוגית קורס חשמלאי מוסמך. אם הייתי בנקודת זמן אחרת בחיים שלי, הייתי הולך בכל הכוח על תואר מהנדס. יש לי שני חברים שסיימו יחד איתי את התואר בטכנולוגית, והיום לומדים הנדסה ב'סמי שמעון'".

דימה בדיורני

לפני שהגעתי למכללה הטכנולוגית באר שבע, למדתי שנתיים באוניברסיטת אריאל, לתואר מהנדס מכונות בהתמחות מכטרוניקה. כשהגעתי למכללה, פשוט המשכתי באותו מסלול בהנדסאים, במסלול לימודים רגיל במסגרת 'התוכנית הלאומית'. בשנת הלימודים השנייה לתואר, עבדתי ב-וישיי דימונה, ועשיתי שם את ההתמחות שלי.

  • איך אתה משווה בין הלימודים באוניברסיטה ללימודים במכללה?

אנחנו יודעים למה הלימודים באוניברסיטה ובמכללה כל כך שונים; בשונה מהאוניברסיטה, המכללה כן נותנת את הדגש להוציא בוגרים ומעניקה תגבורים ויחס טיפה שונה, כדי שבאמת הסטודנט יקבל ידע ויעבור את המבחנים בהצלחה.

  • איך אתה מסכם את הלימודים במכללה הטכנולוגית באר שבע?

אני מסכם את הלימודים שלי במכללה ברוח מאוד טובה. לי אישית היה מאוד נוח, בזכות הרקע מהלימודים באוניברסיטת אריאל והתמיכה שקיבלתי מהמכללה. העובדה שעבדתי תוך כדי הלימודים סייעה לי גם מבחינה כלכלית וגם מבחינת הניסיון התעסוקתי שרכשתי.

דימה מועסק, מאמצע 2023, בחברת ההנדסה "תו"פ (תכנון ופיתוח) הנדסה", אליה התקבל לקראת תום לימודיו במכללה הטכנולוגית באר שבע: לא ראיתי לעצמי עתיד באף מפעל, כי זה לא בשבילי מפעלים. לכן, שלחתי קורות חיים לחברות הנדסה ופיקוח. התקבלתי ל'תו"פ הנדסה', ותוך כדי שאני עובד בה, סיימתי את שני המבחנים האחרונים במכללה ובסוף אוגוסט גם את הגנת פרויקט הגמר.

  • האם תרצה להמשיך בלימודים נוספים בתחום שבחרת בו?

אני מתכנן להגיע בעתיד לתחום התכנון. כרגע, אני לא חושב שיש לי למה להרחיב את הידע שלי בתחום הנדסאי מכונות לרמה של מהנדס; כעיקרון, ניסיתי את זה, וזה לא היה לי נוח וכיף. אז אין לי למה. אולם, אני מאמין שאמשיך ללמוד כל מיני קורסים, התמחויות והרחבות. אם יהיה את זה במכללה הטכנולוגית באר שבע, אז זו תהיה העדיפות שלי, כי אני בינתיים גר פה בדרום.

אביטל דלטורף אוחיון
קבלו את אביטל דלטורף אוחיון בוגרת מסלול הנדסאי אדריכלות נוף
"הלימודים במכללה היו מעניינים מאוד. התחלתי אותם לפני שלוש שנים, במחזור השני של מגמת אדריכלות נוף, ועכשיו הצטרפתי למחזור השלישי.
הלימודים פתחו לי עולם וחיברו עבורי המון תחומים מעניינים. לצד הסטודנטים שכולם היו נחמדים מאוד, הייתה גם הרבה תמיכה מצד המרצים וקשר קרוב; מכירים כל אחד, עם ליווי אישי והרגשה שרואים אותך. כל זה נותן תחושה טובה".
אביטל עוסקת בימים אלה, "בייעוץ סביבתי, שזה עולם קרוב, אבל לא בדיוק אדריכלות נוף. אני מקווה להתפתח בתחום בהמשך, אולי דרך הייעוץ הסביבתי שאני עובדת בו, במסגרת חברת 'גיאו – טבע יעוץ סביבתי בע"מ' שיושבת בפארק בעומר".
ויאצ'סלב סייפר

בתקופת הקורונה, עשיתי מכינה מלאה במכללה. אחר כך, למדתי במגמת הנדסאי תוכנה במסלול של לימודי בוקר. לקראת הסמסטר האחרון ללימודים, התחלתי לעבוד במשרד ממשלתי שפועל בפארק גב ים בבאר שבע, ונקרא מערך הסייבר הלאומי. עבדתי שם בתור סטודנט כמעט שנתיים. יישמתי בעבודה במערך את מה שלמדתי בפועל במכללה.

  •  מבחינת המדינה, הנדסאי ותואר ראשון זה אותן זכויות. אז זה לא משנה להם אם אתה לומד להנדסאי או לתואר ראשון, זה אותו דבר. בשביל להתקבל ל-מערך הסייבר הלאומי-, הייתי צריך לפתור אתגר, והצלחתי בכך בזכות הרמה הגבוהה של הלימודים במכללה. יש במכללה התמחות של אבטחת מידע, שזה בעצם סייבר, וההתמחות הזאת מאוד עזרה לי בעבודה. אני גם מאוד מאוד התעניינתי בתחום, ולמדתי המון לבד, אבל היה לי את הבסיס הטוב והתשתית מהמכללה. זה חשוב, ומשם אפשר ללמוד לבד ולהמשיך".

ויאצ'סלב פותח בימים אלה, "עסק עצמאי בתחום הפיתוח, התפעול ואבטחת מידע, חברת epicfinal (סיום מוצלח, כתובת אתר האינטרנט: epicfinal.com). החברה פועלת בצורה מאוד מאוד מודרנית, והפיתוח בה מתבצע במודל agile".

  • "הלימודים היו עמוסים מאוד, במשך כארבע שנים בסך הכל, כולל קורס DevOps שעשיתי במסגרת מדור הכשרה והשתלמויות, ונמשך כחמישה וחצי חודשים. גם הקורס היה ברמה גבוהה, כמו הלימודים שלי להנדסאי תוכנה. המרצים במכללה מאוד מאוד מצוינים, ומי שרוצה להצליח, יכול להצליח, עם הרבה רצון. בסך הכל, היה מעניין ומאתגר".

ולסיום, בעקבות הניסיון המוצלח ביותר שלו בלימודים במכללה, גם רעייתו של ויאצ'סלב הלכה בעקבותיו.

רנדה עואדה

הכירו את רנדה עואדה
רנדה מסיימת בתקופה זו את לימודיה במכללה הטכנולוגית באר שבע במגמת כימיה מסגרת התכנית הלאומית.
ההתחלה עבור רנדה לא הייתה פשוטה. רנדה שיתפה שהלימודים היו עבורה קשים במיוחד בתחילת
הדרך וכי היא חוותה אתגרים רבים, אך בזכות המעטפת הפדגוגית של המגמה לצד ליווי מנטלי של דיקנאט
הסטודנטים היא הצליחה להתגבר על המכשולים ואט אט עלתה על דרך המלך.
כחלק מהתכנית, כבר עם סיום השנה הראשונה ללימודים, השתלבה רנדה במסגרת התנסות מעשית בחברת "נגב מינרלים" המייצרת סיד וגיר לתעשיות השונות כטכנאית מעבדות.
החיבור ל"נגב מינרלים" בשילוב ההתנסות המעשית סייעו לרנדה מאוד להבין את החומר הנלמד בכיתה ובמעבדות.
היא נחשפה לנהלי בטיחות שונים, הנחיות עבודה, לחומרים מסוכנים, וסיגלה לעצמה דפוסי עבודה מסודרים שבסיומם יצרה סדר פעולות להבנת מודלים השונים.
רנדה מתארת את "נגב מינרלים" כמפעל שהוא כמו בית, דבר אשר התבטא בליווי צמוד של צוות המפעל והנהלת החברה אשר עזרו לרנדה להתמקצע באופן מיטבי בתפקידה.
לדבריה הלימודים במכללה הטכנולגית ב"ש והמעטפת שהיא מעניקה במסגרת התכנית הלאומית יחד עם ההתנסות המעשית
היא נוסחה מנצחת והיא ממליצה זאת בחום לכל מי שמעוניין להשתלב בתעשיה בצורה מוצלחת

נדיה אבו נאדי
היום אני יכולה לומר שהבחירה במכללה הטכנולוגית באר שבע ובמגמה לאדריכלות ועיצוב פנים עם העזרה והסיוע שקיבלתי במהלך הדרך נתנו לי להתקדם מכל הבחינות מבחינת שפה,התנהלות ובעצם הצילה את חיי!
הבוגרים שלנו תמיד מעוררי השראה! תכירו את נדיה אבו נאדי, בוגרת המחלקה לאדריכלות ועיצוב פנים.
מיד אחרי התיכון היא הרגישה שהיא רוצה לצאת ללמוד וחששה שלא תוכל להגשים את החלום שלה בעקבות המצב הכלכלי בבית, אך אמא שלה ראתה פוסט על תוכנית ריאן המעניקה 80% הנחה ללימודי הנדסאים.
היא החליטה לבדוק את הנושא, ומצאה שתחום אדריכלות ועיצוב פנים מאד מתאים לה והכי קרוב לליבה.
מכיוון שהתחום משלב את ההיבט המתמטי, ההיבט האומנותי ויש בו היבט טכנולוגי מאד בולט בשימוש באפליקציות ובתוכנות מתקדמות – כמו כן כחובבת אנימה, היא מצאה שבאדריכלות ועיצוב פנים יש דמיון רב לתהליך הייצור של תחום האנימה בכך שקודם מתכננים ומשרטטים הקונספט ואז מעבירים לתוכנות והוספת הנראות לתלת מימד.
נדיה שתפי אותנו בבקשה בחווית שלך הלימודים במכללה:
התחלתי את לימודיי בתקופת הקורונה כך שהלימודים היו בזום וציפיתי שהיחס לא יהיה אישי מכיוון שהלימודים בלמידה מרחוק אך להפתעתי ראיתי שכל המרצים נותנים יחס אישי ומתייחסים לכל סטודנט וסטודנט,רמת הלימודים הייתה גבוהה ומאד מתודית ומסודרת.
היה ליווי אישי מטעם המכללה ומטעם רכז "אשבל" ,באופן הזה הלימודים היו נוחים והצלחתי ללמוד ביתר קלות.
הלימודים ענו על הציפיות שלי ומבחינה חברתית מצאתי קבוצת חברים שליווינו אחד את השני לאורך הלימודים ותמכנו אחד בשני לאורך הלימודים עד הפרויקט."
נדיה ספרי לנו קצת על הפרוייקט גמר שלך:
"הפרוייקט שבחרתי היה בתחום אנימציה ותלת מימד. בחרתי בו מכיוון שזאת הסיבה העיקרית שהתחלתי ללמוד אדריכלות ועיצוב פנים ותכננתי מרכז אנימציה ותלת מימד העוסק בקומה המיועדת לנערים ואנשים בוגרים שם ילמדו איך למדל דמות משרטוט לבניה בתלת מימד בעזרת תוכנות ובקומה מעל מציגים את תהליך התקדמות האנימציה למשחקים, לסרטים שמשתמשים ב-CGI ואנימציה.
ובכך סגרתי מעגל כך שהנושא שהוביל אותי לתחום האדריכלות ועיצוב הפנים היה גם פרוייקט הגמר שלי ואני מאד גאה בו.
כעת אני לוקחת את הזמן לבחור את העבודה המתאימה ביותר עבורי בתחום מכיוון שיש המון אפשרויות והצעות לעבודה וצריך לבחור נכון כיצד להשתלב בתעשייה.
בתקופה אני עובדת במכללה ומסייעת במדור רישום למועמדים חדשים."
המוטו שלה: "קום ועשה באותו הרגע שהחלטת לעשות. מצאתי ביוטיוב שיטה הנקראת 1.2.3
שבעצם מוציאה את האדם ממערבולת המחשבות התמידית הקיימת במוחנו מובילה להחלטה לקום ולבצע את הדבר החשוב ביותר עכשיו."
סופיה רוסקיך
הכירו את סופיה רוסקיך – בוגרת מגמת אלקטרוניקה!
שאלנו את סופיה מדוע החליטה ללמוד אצלנו?
כתושבת באר שבע המכללה הטכנולוגית תמיד נמצאה ברקע עבורי באינטרנט, בפייסבוק ובין חברים.
בצבא הייתי טכנאית אלקטרוניקה וזה מצא חן בעיני ורציתי ללמוד ולהעמיק בתחום.
כאשר התחלתי לחפש מקום ללמוד בחנתי מספר מכללות ובדקתי מהו המקום עם המוניטין הרב ביותר, המסלול המהיר ביותר,היכן אוכל לקבל את כל ההטבות המגיעות לי כחיילת משוחררת.
היה לי חשוב להישאר באזור הדרום ולאחר שקלול כל הפרמטרים הללו הבחירה עבורי הייתה פשוטה וברורה, המכללה הטכנולוגית באר שבע הייתה המכללה עבורי.
איך הייתה חווית הלימודים?
המרצים מעולים ומלמדים היטב,היה לי טוב בכיתה עם החברים, הלימודים עמדו בכל ציפיותיי והייתי מרוצה מאוד על החלטתי.
תארי כיצד השתלבת בתעשייה כבוגרת הנדסאי אלקטרוניקה?
מיד עם סיום לימודיי התקבלתי לעבודה בתחום ולאחר זמן מה רציתי להתקדם ועל בסיס התעודה שלי השתלבתי כבודקת תוכנה QA ועם הזמן המשכתי במסלול ההתפתחות המקצועית שלי וכיום אני עוסקת כ-מהנדסת ענן, בעצם הדיפלומה הנדסאי אלקטרוניקה מהמכללה הכניס אותי לענף ההייטק.
מה המסר שלך שלך למי שרוצה ללמוד ולהתחיל קריירה?
לא חייבים ללמוד לתואר של 4 שנים כד לפתח קריירה, אני בחרתי ללמוד במסלול של שנתיים לתואר הנדסאי אלקטרוניקה במכללה הטכנולוגית באר שבע ,הדיפלומה הזו פתחה לי הרבה דלתות, המכללה מוערכת מאוד עי המעסיקים ואפשרה לי להשתלב ולהתפתח בענף ההייטק.
טניה לינזן

היא כבר התקדמה לטכנולוגית! טניה לינזן, בוגרת המכללה הטכנולוגית במגמת הנדסה אזרחית. אמא ל2 בנים, מהנדסת תעשייה וניהול תואר ראשון ושני ונכון להיום גם הנדסאית בניין, עובדת  כ-7 שנים בתחום הבניין.היכן עובדת היום? ארמ מהנדסים– הבטחת איכות . כמה מילים על חווית הלימודים ועל עשייתך בעבודה  השילוב בין תואר הנדסאי בניין עם החיבור לעבודה בשטח שכבר הכרתי חידד לי המון דברים וסגר לי קצוות פתוחים. גם שהייתי בעלת 2 תארים, התעשיה דרשה כל הזמן תואר הנדסאי בניין כדי להתפתח מקצועית. מהרגע שדופלמתי כהנדסאית בניין, כל הדלתות נפתחו בפניי ומשרות רבות הפכו לאפשריות- ובזכות תואר ההנדסאית התקבלי לארמ מהנדסים כאחראית על הבטחת האיכות. מה שאהבתי שבמכללה הטכנולוגית ב"ש מלמדים ת'כלס מה שנדרש בחוץ וממש משקפים את הדברים שנדרשים בשוק העבודה.

בוריס אליעזרוב

הוא כבר התקדם לטכנולוגית!

בוריס אליעזרוב, בוגר המכללה הטכנולוגית במגמת הנדסת חשמל.
בוריס הצטרף לעשרות אלפי הבוגרים והבוגרות שלנו בתעשייה, והיום הוא מנהל פרויקטים בחברת טטראקון בתחום הבקרה, אוטומציה וחשמל.

היכן עובד היום?

טטראקון– מתמחה בתכנון, הקמה ותפעול של מערכות בקרה ומערכות HVAC לתעשיות הכרייה, החשמל, המים, המזון והתרופות ללקוחות בארץ ובחו"ל.

כמה מילים על חווית הלימודים ועל עשייתך בעבודה 

הלימודים היו מאתגרים והוכיחו לי המון על עצמי, סיום הלימודים והשתלבות בחברה מעניינת בתחום עם פרויקטים בינלאומיים הוכיחו לי שאין דבר העומד
בפני הרצון עד להשגת המטרה המלאה. השקעה והתמדה מובילים להצלחה בשילוב תמיכה משמעותית שקיבלתי מצוות המכללה.
במסגרת העבודה השתתפתי בפרויקטים בחו"ל: מערב אפריקה, גרמניה ועוד – בהקמת מערכות בקרה תחנות כוח.

הנדסאי- התואר האידיאלי בעידן הדיגיטלי!

גל דנה
הכירו את גל דנה – הבוגרת הטרייה והמצטיינת שלנו במגמת אדריכלות ועיצוב פנים! דנה חיפשה תחום לימודים שיתן ביטוי לעיסוק שלה באמנות, לאהבה שלה ליצירתיות אבל גם יקנה לה מקצוע מבוקש – וכך הגיעה ללימודי תואר הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים במכללה הטכנולוגית. לדנה חשובה מאוד התרומה לקהילה, לכן בפרויקט הגמר שלה תכננה מרכז לסטודנט בבאר שבע.
מדובר במקום קהילתי בו הסטודנטים יוכלו להעביר פעילויות חברתיות וגם לימודיות לילדים ולמבוגרים. את הלימודים במכללה דנה מתארת כחווייתיים ושתרמו לה רבות. היא וחבריה לספסל הלימודים התגבשו מאוד ותמיד עזרו האחד לשני לאורך כל הלימודים. ובמיוחד היא מעריכה את היחס החם של צוות המרצים, שליוו אותה לאורך כל העבודה על פרויקט הגמר ותמיד היו זמינים עבורה, במיוחד המנחה שלה גיל מרירס. דנה היקרה, המון הצלחה בהמשך הדרך! סומכים עלייך שתצליחי בענק!
מזל שי

מזל שי, בת 53 ואם ל 6 ילדים. סטודנטית שנה ב' במגמת כימיה במסגרת התכנית הלאומית להכשרת הנדסאים.
הלימודים כעת הם סגירת מעגל עבור מזל. מזל למדה בעבר במכללה הטכנולוגית ומסיבות אישיות נאלצה להפסיק ללמוד.
כעת, לאחר שגידלה משפחה לתפארת, החליטה שזה הזמן שלה להגשים את עצמה וללמוד מה שתמיד חלמה עליו- תואר הנדסאי כימיה!
"ההרגשה במכללה מעולה! הסגל עושה כל מאמץ לעזור לי בכל ההיבטים ואני מרגישה עטופה באהבה"

 

איתמר טלאור

איתמר טלאור, בן 25 מאופקים סטודנט בשנה ב' ללימודי הנדסאי מכונות במכללה הטכנולוגית ב"ש, מתמחה בחברת Vishay ב"ש במסגרת התכנית הלאומית להכשרת הנדסאים. במסגרת ההתמחות שלו, הוא קיבל משימה מאתגרת במיוחד הקשורה  להליך עבודתה של מכונה לייצור נגדים חשמליים. הפיתרון שהציע שיפר דרמטית את הפחת לרכיבים ונראה כי התרומה לאורך זמן תהיה משמעותית בעבור החברה.

אנה פרץ

בוגרת המגמה להנדסת מכונות בהתמחות אנרגיה וגז טבעי.
עובדת בחברת Intel כהנדסאית מכונות מזה 4 שנים. למרות שבתחילה למדה באוניברסיטה, בחרה לעשות שינוי והסבה ובחרה בלימודי הנדסאים בתחום המכונות, מאחר וידעה כי בתחום זה יש עבודה ומגוון אפשרויות תעסוקה.
ציטוט: "הלימודים בתחום פותחים אפשרויות תעסוקה רבות בייחוד אנרגיה וגז טבעי שהינו תחום חדשני ומעניין. יתרון גדול שניתן לשלב את הלימודים עם מפשחה ועבודה."

איתי נוח

בוגר המכללה הטכנולוגית במגמת כימיה , כיום משמש כמנכ"ל חברת CHEMADA, חברה שפעילה בארץ, ובמפעלים בעולם (אסיה ואירופה).
במקביל, מרצה באוניברסיטאות בתחום כימיה של המים ובתחום הניהול. התחיל את דרכו המקצועית בתחום הכימיה כהנדסאי בתרכובות ברום, לאחר מכן מילא תפקידי ניהול רבים בחברות בתחום הכימיה עד לתפקידו כיום.

אלעוקבי פריד

בוגר המכללה במגמת הנדסה כימית בהתמחות מעבדתית – תעשייתית , עובד בחברת טבע כעשר שנים, בתפקיד אנליטקאי במעבדה.
החל את לימודיו בגיל 41. המכללה פתחה בפניו את השער ללימודים ואת תחום הכימיה והביאה אותו לעזוב עבודה כעצמאי במכירות ולהשתלב מיד עם סיום לימודיו בחברת טבע.

אורן עובדיה

בוגר המכללה הטכנולוגית במגמת הנדסה אזרחית – בניין , כיום משמש כמנכ"ל חברת א.ע. סמך – עבודות בנייה ופיקוח.
בעל תואר שני במנהל עסקים ותואר ראשון בחינוך, משרת כסגן אלוף במילואים. למרות השכלה האקדמית, בחר בלימודי ההנדסאים כי רצה לעסוק בתחום הבנייה, במטרה לרכוש ידע מקצועי בתחום ולפתוח חברה משלו.

חביב אביגדור

בוגר המכללה הטכנולוגית באר שבע במגמת חשמל, כיום משמש כמנכ"ל חברת לומר פרויקטים הנדסיים בע"מ. במסגרת תפקידו מעסיק הנדסאים רבים בתחום. עם סיום לימודיו התחיל את דרכו כמפקח חשמל במכתשים.
חביב קיבל כלים יוצאים מן הכלל במסגרת לימודיו שסייעו לו בתחילת דרכו ובסוגיות מקצועיות עימם התמודד כמפקח חשמל.

כהן אלעד

בוגר המכללה במגמת חשמל בהצטיינות.
השתלב בתעשייה הביטחונית בחברת אמרל – חברת בת של רפאל בתפקיד מוביל ניסויים.
בתחום זה אלעד מביא לידי ביטוי כישורים מקצועיים בתחום החשמל בשילוב כישורים ניהוליים. מסר אישי מהבוגר למתעניינים ולסטודנטים הלומדים  "תזכרו שהשקעה והתמדה מובילים להצלחה".

נורה אדמוב

בוגרת המכללה במגמת הנדסת אלקטרוניקה בהצטיינות. השתלבה מיד עם סיום לימודיה ברובטיכאן בע"מ בגן בתעשייה בעומר כהנדסאית אלקטרוניקה.
החברה מפתחת רחפנים ורובוטים לביטחון המדינה.
"רצוי ואפילו חשוב שגם בתחום הנדסת אלקטרוניקה נשים ידעו שהן יכולות להשתלב ולהצליח בגדול! ולגלות עולם תוכן מרתק".

כהן מאור

בוגר המכללה במגמת הנדסת אלקטרוניקה בהצטיינות. השתלב מיד עם סיום לימודיו, ברובטיכאן בע"מ בגן בתעשייה בעומר כהנדסאי אלקטרוניקה.
במסגרת התפקיד אחראי על שרטוטים וחיווט מעגלים אלקטרוניים ברחפנים ורובוטים אוטונומיים. החברה מפתחת רחפנים ורובוטים לביטחון המדינה.
"רציתי ללמוד את התחום ולמרות האתגרים גיליתי בדרך שאין דבר העומד בפני הרצון, יצאתי מלימודיי במכללה עם כלים חשובים להמשך התעסוקה בתחום".

פילד גיא

בוגר המכללה במגמת חשמל. השתלב מיד עם סיום לימודיו בIntel  קריית גת כהנדסאי חשמל , בתפקיד מומחה ייצור בצוות רב מקצועי.
תהליך המיון והקבלה לעבודה באינטל התקיים כבר במהלך הסמסטר האחרון ללימודים וגיא ידע היכן ישתלב בתעשייה הטכנולוגית מיד עם סיום לימודיו.
ייצג את המכללה בפורומים חשובים רבים – מול תורמים ושותפים מהארץ ובחו"ל, תלמידי תיכון וסטודנטים בתחילת דרכם.

סלמון נאור

בוגר מגמת הנדסת אלקטרוניקה בהצטיינות.
השתלב מיד עם סיום לימודיו בתעשייה הטכנולוגית בחברת Flex באופקים –(פלקסטרוניקס) כהנדסאי אלקטרוניקה.
התחיל את דרכו במכינה הטכנולוגית במכללה בתהליך השלמת תנאי קבלה ללימודי הנדסאים וסיים את המכינה בהצטיינות!
"במהלך הלימודים למדתי על כוחה של התמדה וחשיבותה בדרך ושהרוב תלוי בי, לצד זאת קיבלתי כלים משמעותיים מסגל מרצי המגמה ומדיקנאט הסטודנטים שסייעו לי לסיים בהצלחה"

אדיר יוסף

בוגר מגמת מכונות בהתמחות תכנון וייצור ממוחשב, סיים את לימודיו בהצטיינות

השתלב מיד עם סיום לימודיו בIntel  קריית גת כהנדסאי מכונות, בתפקיד מומחה ייצור בצוות רב מקצועי ועבד במפעל במשך 4 שנים.

תהליך המיון והקבלה לעבודה באינטל התקיים כבר במהלך הסמסטר האחרון ללימודים ואדיר ידע היכן ישתלב בתעשייה הטכנולוגית מיד עם סיום לימודיו.

כיום, כבר שנתיים עובד בחברת רותם תעשיות בתפקיד רכז CNC ואיש רכש ותפעול.

מסר לסטודנטים "תשתמשו במשאבים ובמעטפת הסיוע שהמכללה מעמידה לרשות הסטודנטים, על מנת לסיים את הלימודים בהצלחה. מעטפת הסיוע בשילוב מעורבות חברתית וחניכת סטודנטים משנה א' בלימודים שהפכו את חווית הלימודים למוצלחת ומשמעותית יותר עבורי"

מסיקה אייל

בוגר מגמת הנדסת אזרחית – בניין.
בתחילת דרכו נדרש להשלים תנאי קבלה ולמד שנה במכינה טכנולוגית במכללה כדי להשיג את תנאי הקבלה לכניסה ללימודי הנדסאים.
במהלך לימודיו שימש גם כיו"ר אגודת הסטודנטים.
את דרכו בעולם העבודה התחיל כשכיר בתחום הבניין, ומאז הקים חברת בנייה פרטית "אייל מסיקה הנדסה בע"מ".
החברה מעסיקה כיום מעל 100 עובדים בתחום ביניהם הנדסאי בניין בוגרי המכללה.
"מי שיש בו אהבה לתחום הבנייה יכול גם להצליח בלימודים וגם להתפתח ולהתקדם בתחום בצורה מעולה".

אורפז נקש

בוגרת המגמה להנדסת כימיה בהתמחות מעבדתית תעשייתית.
מיד עם סיום לימודיה השתלבה בחברת preigo בירוחם בתפקיד אנליטיקאית, החברה עוסקת בפיתוח ובייצור תרופות בישראל ובשוק האמריקאי.
"מסר למתעניינים וסטודנטים – אם זהו התחום שיודעים שרוצים ללמוד אז לא לפחד מהקושי, ניתן להתמודד עם האתגרים בדרך במיוחד שיודעים לאן רוצים להגיע בסוף הדרך והמטרה ברורה! בהצלחה"

תמונה לאתר פולי גואפילו
פולי גופאילו

בוגרת המגמה לעיצוב מדיה, סיימה את לימודי בהצטיינות.
כבר במהלך השנה השנייה ללימודיה השתלבה בעבודה בתחום המדיה, במסגרת תכנית התמחות להנדסאים בווב מדיה גרופ-web media group
אשר מתמחים במיתוג ועיצוב גרפי, פיתוח פתרונות web, בניית מערכות ניהול ותוכן והובלת קמפיינים שיווקיים וניהול מדיה חברתית.
פולי עובדת בווב מדיה, מאז ועד היום כ- 3 שנים ,כיום הינה מנהלת מחלקת סטודיו-במסגרת התפקיד מטפלת בדפוס ודיגיטל,
מענה ללקוחות וניתוב ותעדוף משימות וחלוקה לצוות הסטודיו בתחום המדיה.
מסר מפולי – "עיצוב מדיה, זה דרך חיים… הצבעוניות, הסדר והשגרה המטורפת! המון עשייה באהבה לתחום העשיר בכל טוב… דפוס, דיגיטלי, אתרים ועוד מומלץ לכל אחד שמרגיש שהוא יכול לשנות חלקיק קטן בנראות העולם"

רמי ארונוב

בוגר מגמת הנדסת קירור ומיזוג אוויר – הנדסאי
אשר השתלב כבר במהלך הלימודים בעבודה בחברת אלקטרה M&E מערכות אלקטרו מכאניות.
הינה החברה המובילה בישראל באספקת מכלול מקיף של פתרונות אלקטרו-מכניים בתחומי מיזוג האוויר.
התחיל את דרכו בחברה כעוזר מפעיל, קודם תוך זמן קצר לתפקיד מנהל ביצוע מערכות מיזוג אוויר בתעשייה.
"אני ממליץ לכל מי שלומד את התחום להשתלב בעבודה תוך כדי הלימודים, זה תורם להצלחה בלימודים ולהשתלבות טובה יותר בתחום בסיום הלימודים.
חשוב לא לוותר ולהתמיד במהלך הלימודים ולא פחות חשוב לדעת להיעזר בצוות ההוראה ובדיקנאט המכללה בתקופת הלימודים"

רותם ישראל מימון

בוגר מגמת אלקטרוניקה בהצטיינות יתרה! מיד עם סיום לימודיו השתלב  Flex באופקים –(פלקסטרוניקס) כהנדסאי אלקטרוניקה. כיום מרצה במגמת חשמל ואלקטרוניקה במכללה ומנחה פרוייקטי גמר בתחום. בנוסף לכך הינו  בתפקיד רכז תוכנית פעמי עתידים –במסגרתה מלווה סטודנטים  במכללה, במהלך לימודי הנדסאי ומהנדס בתוכנית ייחודית ללימודים בשיתוף צה"ל . "דעה קנית מה חסרת, דעה חסרת מה קנית? (ויקרא)- ציטוט שמסכם מבחינתי את חשיבות הלימודים וקניית הידע ותרומתם לחיים, בהצלחה!"

בר אלמלח

בר שלנו, בוגרת הנדסאי כימיה. היום עובדת כמבקרת איכות בחברת דביק תעשיות שבשדה בוקר. תואר הנדסאית כימיה פתח בפניה שלל אפשרויות במציאת מקום עבודה ובזכות התואר התקבלה לתפקיד מבקרת איכות- עוסקת בתהליך שבמעבדה.
בר מספרת שהיא רכשה המון חברים מהלימודים ועד היוםהיא שומרת איתם על קשר. המרצים היו מקצועיים וטובים מאוד והמעבדות תואמות מאוד לצרכי התעשייה.

 

אביבית אלעזר

אביבית אלעזר היא עצמאית, בעלת סטודיו למיתוג ושפה ויזואלית לעסקים והיא גם בוגרת מגמת עיצוב מדיה במכללה הטכנולוגית. על הלימודים במכללה היא מספרת שהיא מרגישה שלמדה מהטובים ביותר. "ההגעתי לרכוש השכלה לקריירה שנייה ויצאתי עם מקצוע מספק ומהנה.אני ממליצה להגיע ללימודים עם ראש פתוח ועם כוונות טובות ללמוד ולהתפתח, לנצל כל פיסת מידע שניתנת לכם ולמתוח את כל היכולות הקריאייטיביות שלכם עד הקצה". אביבית, אנחנו מאמצים בחום את הטיפ שהענקת לסטודנטים.

בן בנימין נבון
על הלימודים במכללה הוא מספר שהיו מאוד מאתגרים, מספקים ומלאים בעשייה. היום בן עובד כמעצב מוצר ב- Overwolf והשאיפה שלו לעתיד היא שבעוד 5 שנים מהיום לעבוד ב – Nintendo, אחת מחברות הגיימינג הגדולות והאהובות בעולם. ומה הטיפ שלו למעצב המתחיל? תלמדו לקבל ולתת ביקורת, זאת הדרך הכי טובה להתקדם!
טל הלפרין

הכירו את טל הלפרין, מעצבת גרפית במשרד פרסום ובוגרת של המגמה ל עיצוב מדיה במכללה.
את הלימודים במגמה טל מתארת כמתאגרים בהם כל שיעור וקורס לוקח אתכם לקו מחשבה אחר ולזווית ראייה שונה וזה היה
כל הכיף. "בלימודים למדתי איך לקחת משהו שנראה משעמםולהכניס בו עניין שיתפוס את תשומת הלב של קהל היעד. בנוסף,
המרצים במגמה הם מקצועיים ובעלי ידע רב ויחד עם זאת סבלניים שתמיד היו שם עבורנו."

ארקדי ארונוב
גאים להכיר לכם את ארקדי ארונוב, ראש צוות מעצבים ב – Game Boost ובוגר של המגמה ל עיצוב מדיה.  ארקדי מספר למה בחר ללמוד עיצוב מדיה דווקא במכללה הטכנולוגית: "לפני הלימודים עשיתי מחקר מקיף בקרב המון מכללות בארץ שמלמדות עיצוב מדיה,
ללא ספק המגמה במכללה הטכנולוגית מספק ידע פרקטי שמכין את המעצבים הטריים לעולם האמיתי. יש המון התעסקות בפרקטיקה ובתכל'ס ובסיום הלימודים יצאתי עם ארגז כלים שמלווה אותי עד היום, גם כשאני מלווה וחונך את המעצבים החדשים שמגיעים לצוותים שלי. את המשרה הראשונה שלי השגתי בזכות תיק העבודות שבניתי מהתרגילים שקיבלתי במהלך הלימודים." הטיפ של ארקדי לסטודנט המתחיל ללמוד במגמת עיצוב מדיה הוא להתמסר לתהליך הלמידה. תתאהבו בביקורת שאתם מקבלים, בואו עם ראש פתוח, תשאלו הרבה שאלות ואל תהססו להיעזר בחברים שלך לספסל הלימודים.
גל בונומו
הכירו את גל בונומו, מעצב מונטיזציה ב – Playtika, ובוגר שלנו במגמת עיצוב מדיה. את הלימודים במכללה גל מסכם כך: "הלימודים היו באווירה טובה, מקצועיים ולמדנו את התכל'ס. לימודי בסיס מצויינים כהכנה לעולם האמיתי."
ומה הטיפ שלו לסטודנטים? "אני ממליץ כבר בזמן הלימודים לעבוד על תיק עבודות מושקע ואפילו לנסות לעבוד בכל מיני עבודות קטנות כדי לצבור ניסיון".
כרים אבו האני

תודה לכל המרצים על כל המאמצים, הנתינה, המענה, הנכונות והעבודה הקשה, שעברנו יחד בכל שנות הלימוד כדי להגיע היום למסוף שבו נפרדים. רוצה להודות לכולם על כל מה שקיבלתי במהלך השנים. בהזדמנות זו אני רוצה להודות לאנשים הכי יקרים אליי בעולם, אשר נתנו לי את הגיבוי והתמיכה: הורים יקרים, ואבא שלי שיבדל לחיים ארוכים, גם בוגר של המכללה הטכנולוגית, סיים את לימודיו בשנת 1984, במגמה לתעשייה וניהול, אשר בזמנו ניהל את המגמה דוויד בגלייטר ז"ל. אני מאחל הצלחה לכל חבריי וחברותיי בשטח העבודה . לאחר סיום הלימודים, התחלתי לעבוד בחברת בנייה במרכז הארץ, אשר תעודה זו מהווה לי שלב ראשון בשאיפה שלי כדי לסיים לתואר הנדסה אזרחית.

אלאור מור יוסף

"תילך על מקצוע שאתה אוהב ומתאים, ומגמת מכטרוניקה מתאימה לך מאוד!" כך תיאר הבוגר אלאור מור יוסף את מה שאמרה לו ראש מדור רישום שלנו ביום פתוח במכללה. אביו, סיים את לימודיו כמכשירן במכללה לפני 35 שנים.
היום אלאור עובד בחברת "דיטרון תעשיות" כהנדסאי מכונות מכטרוניקה, שם מייצרים עיבוד שבבי למתחת ברמת גימור גבוהה ביותר.
"קו המחשבה בבחירת המגמה היה לייצר מוצר מחומר ראשוני תוך דיוק בפרטים ויישום תהליכים מעניינים. ככשמעתי את המונח שרטוט, קישרתי את זה לשרטוט במגמת אדריכלות נוף שלמדתי שנה קודם לכן במכללה. שרטוט מכונות ויצירתיות במגמה אחת. תוך כדי הלימודים בתכנית הלואמית, הוענקה לי מעטפת פדגוגית ומנטלית מיוחדת במינה שרואים אותך בראש סדר העדיפויות של המכללה. המכללה העניקה לי סדנת הכנה לראיונות עבודה ובעצם הכשירה לעולם העבודה. בזכות הניסיון התעסקותי שרכשתי תוך כדי הלימודים, למדתי מה זה לעבוד בתעשייה, מהי חשיבות של מידות, עיבוד שבבי ונהלי בטיחות בעבודה.